Soluri decorative

Ce sunt aceste soluri decorative și cât de mult au evoluat aceste tehnologii de pavare a suprafețelor exterioare dar și interioare. Vorbim aici de un domeniu destul de dezvoltat deoarece, există nenumărate tehnici de a crea o podea într-un stil modern. Am urmărit în principiu ceea ce mișcă pe Internet și am rămas destul de uimit de ceea ce se poate face în ziua de azi cu o podea. Pe lângă rangul de artă la care a fost dusă această meserie și pe lângă frumusețea obținută pe sol, aceste noi tehnologii prezintă de asemenea și caracteristici de rezistență crescută.

Ca să vă faceti o idee despre ceea ce vorbesc când afirm că pe piață apar constant noi metode ce pot impresiona ochiul uman, puteți căuta după cuvântul beton lustruit și veți găsi o mulțime de fotografii cu aceste podele moderne. Această tehnică este folosită în special pentru suprafețele interioare. La capitolul de suprafețe exterioare, una din metodele cea mai des folosită ar fi betonul amprentat, o tehnică nu foarte nouă dar care continuă să evolueze și să impresioneze. Ca și origine, această tehnologie provine din SUA, apărută acum circa 50 de ani si, de aproximativ 20 ani a fost preluată și de europeni. Printre țările ce folosesc cel mai des betonul amprentat se numără: Grecia, Spania, Portugalia, Italia, Anglia, Belgia, Franța, România ș.a.m.d.

beton amprentat

Făcând un mic research pe net, am dat de site-ul alfabeton.info, o firmă ce oferă servicii de beton amprentat și care este destul de cunoscută în țara noastră. Am văzut fotografii cu șantiere ce m-au lăsat plăcut impresionat prin formele și culorile folosite. Citind puțin despre tehnologie, se pare că este destul de rezistentâ și, chiar dacă arată mai special, mai colorat și mai „desenat”, betonul amprentat nu necesită o întreținere specială și nu este deloc scump.

 

 

beton elicopterizatO altă tehnică ce am observat că-i destul de căutată, ar fi tehnologia de execuție a pardoselilor industriale cu betonul elicopterizat. Această este soluția perfectă pentru acele suprafețe ce sunt intens circulate și care suportă greutăți foarte mari. Are un aspect ca de oglindă și poate avea și alte culori. O puteți întâlni în parcările mall-urilor, în mall-uri, în fabrici, în depozite și alte clădiri unde se circulă cu tonaj mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *