M-am lăsat de fumat

fumat

Deși este abia al doilea articol pe blog, simt nevoia să împărtășesc cu voi modul în care am reușit să renunț la fumat. A fost un viciu ce a pus stăpânire pe mine încă de când eram în liceu. Am făcut parte din anturaje în care majoritatea colegilor fumau și astfel am devenit și eu un practicant al acestui obicei. Pe vremea aceea mi se părea un obicei cool, la modă printre liceeni, un mod de socializare și o formă de eliberare a stresului.

La început era doar o joacă, cum se întâmplă de fiecare dată, dar pe parcurs a devenit un obicei ce cu greu l-am putut controla, defapt nu l-am controlat eu ci el a pus stăpânire complet pe mine. Ca să vă faceți o idee despre cât de dependent eram gândiți-vă că, deși doar terminasem o țigară, în momentul când persoana de lângă mine își aprindea o țigară, simțeam nevoia să fac și eu același lucru.

Am avut nopți întregi de meditare și de găsire de soluții pentru a scăpa de acest viciu. Am citit nenumărate articole despre cum aș putea să renunț, am ascultat cărți audio și alte mărturii de la nenumărate persoane ce au reușit să facă acest lucru. Rezultatul? Totul a fost în van. Degeaba m-am documentat atât de mult și degeaba am încercat ceea ce recomandau cei enumerați mai sus dacă eu nu eram încă pregătit și nu doream în sinea mea acest lucru. Un dram de ambiție și puțină determinare, o disciplină ca la armată – de acestea aveți nevoie. Încercați să nu mai consumați băuturi carbo-gazoase și încercați să nu mai aprindeți țigara după masă. Dacă puteți, renunțați la țigara de dimineață deoarece acest lucru reprezintă startul, după această primă țigară vă garantez că va veni și următoarea sau următoarele.

Încercați dacă puteți să vă reglați câtuși de puțin alimentația și după fiecare masă să consumați un fruct și să beți un pahar de apă. Consumați apă atunci când fumați și renunțați la orice altă băutură (cum am zis și mai sus). Dimineața puteți înlocui cafeaua cu un ceai verde – ceaiul nu vă împinge spre aprinderea țigării. Faceți mai mult sport și dimineața încercați 15-30 de minute să practicați o formă de meditație. Vă spun sincer că din ceea ce am citit de la alte persoane pe această temă, prin soluția completă de renunțare la fumat oferită de o persoană nu veți reuși să renunțați la fumat. Încercați să preluați câte ceva de la fiecare persoană. Adunați informații de la mai multe persoane și creați-vă propria metodă. Renunțați la fumat, primele 30 de zile sunt grele și după vă veți simți foarte bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *