Despre priviri si modul lor de a fi interceptate

Daca ai avut ocazia sa calatoresti prin lume ai gasit cu siguranta locuri ce ti-au starnit admiratie. Daca ai obiceiul sa flirtezi in localuri sau daca esti indragostit si te trezesti dimineata langa iubita ta, daca te-a scos din sarite un lucru marunt dar extrem de stresant, daca ai intalnit in drumul tau catre casa un batran cersetor sau daca esti jucator de poker, daca … si iar daca… de fiecare data ai in dotare o privire. O privire specifica fiecarui caz. Expresia ochilor poate spune foarte multe despre fiecare om.

despre priviri

Privirea noastra poate defini si clasifica fiecare lucru de pe pamantul asta. In ochi avem practic oglinda mintii si a constientului. Dupa o anumita vreme incepi sa cunosti si sa accepti privirile. Mai mult decat atat incepi sa intuiesti privirile. Sa luam de exemplu Invidia. Daca dai motive celor din jur sa te invidieze cu siguranta vei afla care dintre oameni simt invidie, vei clasifica oamenii dupa aceasta privire. Daca ai facut o fapta care sa starneasca pur si simplu admiratie vei citi in ochii celor ce stiu apreciere. Daca ai “mierlit” o afacere in firma in care lucrezi… vei intui privirea colegilor inainte de a intra la “Sefu” pt a fi mustrat. E privirea aceea care spune : “Imi esti drag, dar ai pus-o … si nu as vrea sa fiu in locul tau”.

“Privirile sunt interpretabile” ar spune unii… sau.. “privirile nu pot defini atat de mult” ar spune altii. Dar nu e asa. Cu studiu amanuntit fiecare privire iti spune ceva. Iti transmite un mesaj. Chit ca-ti place chit ca nu, ochii celor din jurul tau iti spun adevarul. Deci e extrem de important sa stii sa citesti in ele.
Gandeste-te putin la cat de multe lucruri ai stii daca ai invata sa citesti conversatiile unor oameni “din priviri”. In conferinte, in sedinte, la mese festive… s.a.m.d. La un meci de poker e cel mai important sa stii sa studiezi gesturile unui om.. dar ochii pot spune mai mult decat orice gest. De ce credeti ca majoritatea jucatorilor profesionisti isi pun ochelari de soare in competitiile de profil ? stiu si ei ca ochii sunt oglinda mintii.

Admiratie, Invidie, Compatimire, Ura, Dragoste, Ignoranta, Superioritate, Mirare, Socant, Scarba… toate au atribuite cate o privire… stii sa le citesti ? Voi cat de mult realizati din priviri ? Cat de importante sunt pentru voi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *