De ce sa apelezi la sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura?

Te confrunti cu probleme de igrasie in apartamentul sau in casa ta? Cel mai probabil, aceste probleme apar ca urmare a neglijarii altor semne pe care probabil ca le-ai semnalat si tu. Spre exemplu, umiditatea foarte mare din casa sau condensul in lunile de vara cand folosesti pentru multe ore aparatul de aer conditionat. De asemenea, poate ca de multe ori ai simtit un aer inchis, statut in casa. Multi se rezuma la a deschide geamurile pentru a se face putin curent. Eu iti recomand insa sa apelezi la o solutie tenhica de cea mai buna calitate, si anume la un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura.

            De ce sa apelez la un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura?

Unul dintre cele mai apreciate sisteme de acest gen este Uniflexplus, un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura comercializat de cei de la Termice.ro. Uniflexplus este un sistem nou si inovativ de distribuire a ventilatiei pe conducte cu diametru mic. De exemplu, pentru o casa in care locuieste o singura familie, nu va fi nevoie decat de niste conducte cu diametru de 63 de mm. Acestea pot fi montate si conectate usor si rapid, in baza unui plan realizat inainte.

Principiul de functionare al unui astfel de sistem de ventilatie cu recuperare de caldura este unul destul de simplu. Prin intermediul acestui sistem de ventilatie, aerul viciat este extras din casa prin intermediul grilelor de ventilatie, caldura acestuia transferandu-se in aerul din exterior. Mai apoi, aerul de afara este filtrat si bagat inapoi in casa. Asadar, sunt doua fluxuri de aer care nu se intalnesc deloc, dar care isi transfera caldura de la unul la altul.

Sistemul Uniflexplus este un sistem de ventilatie complet si care va poate ajuta fara doar si poate. Acest sistem poate fi montat atat in apartamente la bloc, cat si in case sau in cladiri cu birouri. Conductele sunt ascunse in interiorul pardoselii, peretilor, tavanului sau chiar a betonului. Designul acestui sistem este unul inovator, aerodinamica reducand  rezistenta fluxului, in timp ce stratul interior garanteaza proprietatile igienice. Nu in ultimul rand, acest sistem prezinta proprietati antibacteriene si antistatice, ceea ce inseamna ca nu va mai trebui sa le curatati de praf.

Daca tot am vorbit despre aceste sisteme de ventilatie, ne-am gandit ca ar fi bine sa va spunem si despre sistemele geotermale de climatizare de pompe de caldura. Acest sistem are la baza energia termala naturala a pamantului, functionand atat vara, cat si iarna. In comparatie cu sistemele clasice, acesta are avantajul unui cost mult mai mic. De asemenea, aceste sisteme sunt silentioase si nici nu necesita o ingrijire speciala. Nu in ultimul rand, riscul in cazul acestor sisteme este foarte mic, neputand fi vorba despre o flacara sau despre gaze.

Aflați mai multe intrând pe Termice.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *