Cum să îți schimbi viața în mai bine

Peste tot auzim cât este de important să nu mai irosim timpul cu lucruri care nu merită și să începem să trăim viața pe care ne-am dorit-o dintotdeauna. În teorie, lucrurile par simple, dar atunci când vine vorba de latura practică, parcă fiecare dintre noi este puțin speriat de gândul unei schimbări.

Astfel de comportamente sunt obișnuite: nimeni nu ar vrea să își părăsească zona de confort pentru a lua anumite decizii care s-ar putea să nu evolueze așa cum au fost plănuite inițial. De aceea, trebuie să ne obișnuim cu ideea că nu ne vom schimba peste noapte. Micile schimbări făcute zi de zi sunt cele care contează și care, odată cu trecerea timpului, s-au dovedit a fi cele care ne-au condus la persoana care ne doream să fim.

schimbareDar haideți să vedem în ce domenii sunt acceptate aceste schimbări și cum ar trebui făcute ele.
Să luăm pentru început cariera. Nu puțini sunt cei care au realizat, cred ei, mult prea târziu că au ales o carieră care nu li se potrivește deloc. Chiar dacă probabil ați auzit asta de multe ori și nu o credeți, niciodată nu este prea târziu să vă schimbați orientarea profesională. Doar aveți grijă să nu faceți o greșeală mai mare decât cea inițială! Deci, informați-vă foarte bine în legătură cu ce presupune jobul pe care vi-l doriți și pregătirea profesională de care aveți nevoie. Ignorați șansele de angajare, oricât de descurajatoare ar fi ele: dacă veți munci din greu și veți fi convins/ă că aceasta vreți să faceți, găsirea unui loc de muncă nu va mai constitui o problemă.

Ce este cel mai important de ținut minte, este să nu renunțați la jobul actual până nu dispuneți fie de o altă ofertă ocupațională, fie de resurse financiare suficiente pentru o perioadă de stagnare până veți găsi ceea ce v-ați dorit.

Pe plan personal, vă sfătuiesc să nu încercați să vă schimbați. Este în regulă să corectați anumite defecte, să vă abțineți de la anumite comentarii sau pur și simplu să suprimați anumite atitudini mai degrabă nepotrivite, însă nu încercați niciodată să vă schimbați modul de a fi doar pentru a deveni ulterior o cu totul altă persoană. Ce puteți face în schimb este să vă concentrați pe încrederea în sine. Încercați să o creșteți prin orice metode, de la adoptarea unui stil vestimentar care să vă confere un grad ridicat de stimă personală până la repetarea în gând a unor moto-uri încurajatoare.

Nu în ultimul rând, eliminați pe cât posibil elementele negative din viața dumneavoastră, indiferent despre ce sau cine este vorba. Organizați-vă timpul eficient, rămâneți motivat/ă pe tot parcursul zilei și nu uitați să vă acordați mici recompense. Schimbarea nu vine aproape niciodată de la sine, ci va trebui să munciți pentru ea, dar întotdeauna va merita efortul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *